Резултати од испити подредени по дата

За да добиете известување кога ќе бидат поставени резултатите на одреден испит, кликнете на линкот „Известување“ и внесете го Вашиот email.

 


24.11.2023  13:00

Органска хемија

Студентот покрај задолжителното електронско пријавување на испитот, на денот на полагање на испитот треба да носи со себе индекс и пријава за испит (хартија).

Известување

Основи на органска хемија

Студентот покрај задолжителното електронско пријавување на испитот, на денот на полагање на испитот треба да носи со себе индекс и пријава за испит (хартија).

Известување

24.11.2023  12:00

Анатомија и физиологија на човек (двопредметни студии по биологија-хемија)

Студентите задолжително да се запишат во списокот за полагање преку следниот формулар: https://forms.gle/gEJiGFyibppXFQXk9

Известување

Физиологија

Студентите задолжително да се запишат во списокот за полагање преку следниот формулар: https://forms.gle/gEJiGFyibppXFQXk9

Известување

23.11.2023  10:20

Однесување на животните

Испитот во ноемвриски испитен рок кај Проф д-р Маја Јорданова ќе се одржи на 23.11.2023 од 10 часот во афитеатар по физика

Известување

23.11.2023  10:00

Основи на екологија и еволуција (студии по биохемија и физиологија)

Испитот во ноемвриски испитен рок кај Проф д-р Маја Јорданова ќе се одржи на 23.11.2023 од 10 часот во афитеатар по физика

Известување

Медицински габи

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Габите на Македонија

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Типологија на животни (студии по молекуларна биологија)

Типологија на животни 2, Споредбена анатомија, Хистологија и ембриологија

Известување

Оценување во наставата по биологија

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методика во наставата по биологија

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Експериментот во наставата по биологија

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Микологија

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методика во биологијата со експериментирање (двопредметни студии по биологија-хемија)

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методика во биологијата со хоспитации (двопредметни студии по биологија-хемија)

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Историја на биологија

Испитот во ноемвриски испитен рок кај Проф д-р Маја Јорданова ќе се одржи на 23.11.2023 од 10 часот во афитеатар по физика

Известување

Методологија на научно-истражувачка работа

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Нутритивна и медицинска вредност на габи

Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.11.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

20.11.2023  14:00

Биохемија 2 (студии по биохемија и физиологија)

Практичен испит ноември 2023

Rezultati_praktichen_ispit_11_2023_oglasna.pdf Резултати Биохемија 2 практично ноември 2023

Клиничка биохемија (студии по биохемија и физиологија)

Практичен испит ноември 2023

Rezultati_praktichen_ispit_11_2023_oglasna-0.pdf Резултати Клиничка Биохемија практично ноември 2023

20.11.2023  11:00

Основи на молекуларна биологија (студии по биохемија и физиологија и студии по молекуларна биологија)

Практичен испит

Praktichen_ispit_SITE_PREDMETI_20_11_2023.pdf Резултати од практичен испит по сите предмети на Катедрата за молекуларна биологија

15.11.2023  13:00

Основи на молекуларна биологија (студии по биохемија и физиологија и студии по молекуларна биологија)

Резултати од прв колоквиум за студентите од насоката АНАЛИТИЧКА БИОХЕМИЈА

I_kolokvium_ABH_OMB_15_11_2023.pdf Резултати од прв колоквиум, АБХ

15.11.2023  11:00

Основи на молекуларна биологија (студии по биологија и студии по екологија)

Прв колоквиум

I_kol_NN_OMB_15_11_2023.pdf Резултати од прв колоквиум

15.09.2023  10:00

Типологија на животни (студии по молекуларна биологија)

ВТОРА ДЕКАДА ТИПОЛОГИЈА НА ЖИВОТНИ 2 - Физички и информатички амфитеатар

Известување

Хистологија и ембриологија

Практичниот дел од испитот ќе се одржи на 14.09.2023 од 10 часот во лабораторија 216

Известување

Цитологија

Известување

14.09.2023  09:00

Органска хемија

Реализација на испит во втора декада. Студентите кои ќе полагаат да се пријават најдоцна до 12-ти септември на следниот линк https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J30X9V1h7XJ5zpUS_oCAlwBI_XiMZFFumWYScMAQBtg/edit?usp=sharing

rezultati_organska_ispit_septemvri_2023.pdf резултати од испит во септемвриска сесија втора декада 2023

Основи на органска хемија

Реализација на испит во втора декада. Студентите кои ќе полагаат да се пријават најдоцна до 12-ти септември на следниот линк https://docs.google.com/spreadsheets/d/1J30X9V1h7XJ5zpUS_oCAlwBI_XiMZFFumWYScMAQBtg/edit?usp=sharing

rezultati_organska_ispit_septemvri_2023-0.pdf резултати од септемвриска сесија втора декада 2023

13.09.2023  14:00

Биохемија 1

Теориски испит Биохемија 1 - втора декада

Teorija_09_2023_Biohemija_1_oglasna.pdf Резултати Биохемија 1 теорија септември втора декада

Биохемија 2 (студии по биохемија и физиологија)

Теориски испит Биохемија 2 - втора декада

Teorija_09_2023_Biohemija_2_2.pdf Резултати Биохемија 2 теорија септемвриска сесија

13.09.2023  09:00

Хумана генетика

Ispitot ke se odrzi vo amfiteatar 1 na medicinski fakultet. Ve molam dostavete spisok na prijaveni studenti

Известување

Применета молекуларна генетика

Ispitot ke se odrzi vo amfiteatar 1 na medicinski fakultet. Ve molam dostavete spisok na prijaveni studenti

Известување

12.09.2023  10:00

Форензичка ентомологија

Известување

Основи на екологија и еволуција (студии по молекуларна биологија)

Известување

Инвертебрата

Известување

07.09.2023  14:00

Биохемија 1

Практичен испит Биохемија 1 - втора декада

Rezultati_od_praktichen_ispit_09_2023_oglasna.pdf Резултати Биохемија 1 практично септември втора декада

Биохемија 2 (студии по биохемија и физиологија)

Практичен испит Биохемија 2 - втора декада

Rezultati_od_praktichen_ispit_09_2023_oglasna-0.pdf Резултати Биохемија 2 практично септември втора декада

Клиничка биохемија (студии по биохемија и физиологија)

Практичен испит Клиничка Биохемија - втора декада

Rezultati_od_praktichen_ispit_09_2023_oglasna-1.pdf Резултати Клиничка Биохемија практично септември втора декада

06.09.2023  12:00

Аналитичка хемија (двопредметни студии по биологија-хемија)

II декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI4XfHwMvgf1ONUqhyaQ3_YU1SgMEwdyGAFb3DvvMkjbZlEQ/viewform најдоцна до 4 септември до 20.00 часот. Усниот испит е планирано да биде на 13.09.2023 по претходна најава кај предметен професор.

Известување

Вовед во нутриционизам

II декада: Тест. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI4XfHwMvgf1ONUqhyaQ3_YU1SgMEwdyGAFb3DvvMkjbZlEQ/viewform најдоцна до 4 септември до 20.00 часот.

Известување

05.09.2023  10:00

Еволуција

Испитот еволуција кај проф д-р Маја Јорданова ќе се одржи на 5.09.2023 и 15.09.2023 од 10 часот во биолошки амфитеатар

Известување

Клеточна биологија

Испитот клеточна биологија кај проф д-р Маја Јорданова ќе се одржи на 5.09.2023 и 15.09.2023 од 10 часот во биолошки амфитеатар

Известување

01.09.2023  11:10

Основи на молекуларна биологија (студии по биохемија и физиологија и студии по молекуларна биологија)

Испит по сите предмети на Катедрата за молекуларна биологија

Ispit_SJ_1_9_2023.pdf Резултати од испит по сите предмети кај доц. д-р Славица Јосифовска.
Ispit_SP_1_9_2023.pdf Резултати од испит по сите предмети кај проф. д-р Сашо Панов.

01.09.2023  10:00

Форензичка ентомологија

Известување

Основи на екологија и еволуција (студии по молекуларна биологија)

Известување

Инвертебрата

Известување

31.08.2023  11:00

Основи на молекуларна биологија (студии по биохемија и физиологија и студии по молекуларна биологија)

Практичен испит по сите предмети на Катедрата за молекуларна биологија

praktichen_ispit_31_8_2023.pdf Резултати од практичен испит

30.08.2023  14:00

Биохемија 1

Теориски испит Биохемија 1 - прва декада

Rezultati_od_teorija_09_23_oglasna.pdf Резултати Биохемија 1 теорија септемвриска сесија

Биохемија 2 (студии по биохемија и физиологија)

Теориски испит Биохемија 2 - прва декада

Rezultati_od_teorija_09_23_oglasna-0.pdf Резултати Биохемија 2 теорија септемвриска сесија

30.08.2023  12:00

Медицински габи

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Габите на Македонија

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Микологија

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Нутритивна и медицинска вредност на габи

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

30.08.2023  10:00

Оценување во наставата по биологија

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методика во наставата по биологија

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Експериментот во наставата по биологија

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методика во биологијата со експериментирање (двопредметни студии по биологија-хемија)

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методика во биологијата со хоспитации (двопредметни студии по биологија-хемија)

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

Методологија на научно-истражувачка работа

I декада. Испитот се одржува во Миколошката лабораторија. Студентите најдоцна до 20.08.2023 да се пријават на следниов линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qeufVdUGMpF7MDVtLcIvpHZmGvV1tYQUvfJp2nQjN8A/edit?usp=sharing

Известување

30.08.2023  09:00

Хумана генетика

Ispitot ke se odrzi vo amfiteatar 1 na medicinski fakultet.

Известување

Применета молекуларна генетика

Ispitot ke se odrzi vo amfiteatar 1 na medicinski fakultet.

Известување

Органска хемија

Реализација на испит во прва декада. Студентите кои ќе полагаат да се пријават најдоцна до 28-ми август на следниот линк https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RZQJ45DU1Li73PxCtKEjN4CURsCRiWamkj_MMnVeo4o/edit?usp=sharing

Известување

Основи на органска хемија

Реализација на испит во прва декада. Студентите кои ќе полагаат да се пријават најдоцна до 28-ми август на следниот линк https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RZQJ45DU1Li73PxCtKEjN4CURsCRiWamkj_MMnVeo4o/edit?usp=sharing

rezultati_organska_septemvri_2023.pdf резултати од испит во септемвриска сесија прва декада 2023

29.08.2023  10:00

Споредбена физиологија

Известување

Анимална физиологија

Известување

25.08.2023  10:00

Вовед во ихтиологија

ПРВА ДЕКАДА ТИПОЛОГИЈА НА ЖИВОТНИ 2 Физички и информатички амфитеатар

Известување

Хистологија и ембриологија

Практичниот дел од испитот ќе се одржи на 24.08.2023 од 10 часот во лабораторија 216

Известување

Цитологија

Известување

24.08.2023  14:00

Биохемија 1

Практичен испит Биохемија 1 - прва декада

Rezultati_praktichen_ispit_08_2023_oglasna.pdf Резултати Биохемија 1 практичен август - прва декада

Биохемија 2 (студии по биохемија и физиологија)

Практичен испит Биохемија 2 - прва декада

Rezultati_praktichen_ispit_08_2023_oglasna-0.pdf Резултати Биохемија 2 практичен август - прва декада

23.08.2023  12:00

Аналитичка хемија (двопредметни студии по биологија-хемија)

I декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI4XfHwMvgf1ONUqhyaQ3_YU1SgMEwdyGAFb3DvvMkjbZlEQ/viewform најдоцна до 21 август до 20.00 часот. Усниот испит е планирано да биде на 30.09.2023 по претходна најава кај предметен професор.

Известување

Вовед во нутриционизам

I декада: Тест. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI4XfHwMvgf1ONUqhyaQ3_YU1SgMEwdyGAFb3DvvMkjbZlEQ/viewform најдоцна до 21 август до 20.00 часот.

Известување

22.08.2023  11:00

Основи на молекуларна биологија (студии по биохемија и физиологија и студии по молекуларна биологија)

Испит по сите предмети на Катедрата за молекуларна биологија

SJ_Ispit_22_8_2023.pdf Резултати од од испит кај доц. д-р Славица Јосифовска
SP_Ispit_22_8_2023.pdf Резултати од од испит кај проф.д-р Сашо Панов. Допонително ќе биде објавен термин за внесување оцени.

21.08.2023  11:00

Основи на молекуларна биологија (студии по биохемија и физиологија и студии по молекуларна биологија)

Практичен испит по сите предмети на Катедрата за молекуларна биологија

Praktichen_ispit_SITE_PREDMETI_21_8_2023.pdf Резултати од практичен испит по сите предмети на Катедрата за молекуларна биологија

11.07.2023  09:00

Хумана генетика

Испитот по предметот хумана генетика ке се одржи во амфитеатарот на клиниката за педијатрија. Ве молам да доставите список на студенти кои ке полагаат

Известување

Применета молекуларна генетика

Испитот по предметот применета молекуларна генетика ке се одржи во амфитеатарот на клиниката за педијатрија. Ве молам да доставите список на студенти кои ке полагаат

Известување

05.07.2023  09:00

Органска хемија

Писмен дел од испит во втора декада

Известување

Основи на органска хемија

Писмен дел од испит во втора декада

Известување

04.07.2023  14:00

Биохемија 1

Теоретски испит јунска сесија - втора декада

Biohemija_1_juli_2023_teorija.pdf Резултати Биохемија 1 теорија јули

Биохемија 2 (студии по биохемија и физиологија)

Теоретски испит јунска сесија - втора декада

Biohemija_2_nova_programa_juli_2023_teorija.pdf Резултати Биохемија 2 нова програма теорија јули
Biohemija_2_juli_2023_stara_programa.pdf Резултати Биохемија 2 стара програма теорија јули

Општа биохемија

Теоретски испит јунска сесија - втора декада

Известување

30.06.2023  08:30

Форензичка ентомологија

Известување

Основи на екологија и еволуција (студии по молекуларна биологија)

Известување

Инвертебрата

Известување

29.06.2023  10:00

Типологија на животни (студии по молекуларна биологија)

ВТОРА ДЕКАДА Типологија на животни 2, Споредбена анатомија и анатомија на човек во физички, биолошки и информатички амфитеатар

Известување

Хистологија и ембриологија

испитот ќе се одржи во биолошки, физички и информатички амфитеатар

Известување

<< претходно | | следно >>

За резултати од испити одржани пред 14.09.2011 кликнете тука

 

© 2023. Институт за биологија, ПМФ, УКИМ, Скопје.