Соопштенија

20 Август 2019

ОТВОРЕН ДЕН НА УКИМ - 22.8.2019

Почитувани,

на 22. VIII 2019 год. (четврток), на градскиот плоштад „Македонија“, во времетраење од 18 до 22 часот ќе се одржи манифестацијата Отворен ден на Универзитетот „Св Кирил и Методиј“ во Скопје.

За таа цел, на плоштадот ќе бидат поставени две бини и 27 куќички. Настанот ќе биде збогатен со богата уметничка програма:

-          18,00 часот – програма на студентите на Факултетот за музичка уметност, проследена со видео презентација на единиците на УКИМ и со филмот подготвен по повод 70-годишнината на Универзитетот

-          19,00 часот - дефиле на учесниците на Меѓународниот студентски фолклорен фестивал и Етно фестивал на солидарноста

-          20,00 часот – настап на фолклорните групи.

Сите заинтересирани ќе можат да добијат детални информации за студиските програми понудени на Институтот за биологија. Исто така, во текот на целиот настан ќе биде овозможено on-line регистрирање на кандидатите заинтересирани за запишување  во I-know системот.

Повелете, посетете нѐ!

Со почит,

ИБ


31 Јули 2019

Летна школа за молекуларна биологија во Котор, Црна Гора

Министерстото за наука на Црна Гора, во соработка со EMBL (European Molecular Biology Laboratories) и Институтот за биологија на морето (Универзитет на Црна Гора) организира Летна школа за молекуларна биологија на тема: „Секвенционирање на јадрениот материјал на поединечни клетки (Single Cell Sequencing)“.

Поканата за учество во Летната школа е наменета за сите студенти на редовни/специјалистички студии, како и на идните или сегашните студенти на магистерски и докторски студии на биолошки, медицински или биотехнички науки.

Повеќе информации и упатство за пријавување може да се најдат во објавата на сајтот на МОН на РМ: http://www.mon.gov.mk/index.php/2014-07-23-14-03-24/vesti-i-nastani/2821-pokana-za-letna-shkola-za-molekularna-biologija-vo-kotor-crna-gora


25 Јули 2019

КОНКУРС ЗА ТРЕТ ЦИКЛУС - ДОКТОРСКИ СТУДИИ

Прикачениот документ содржи детални информации во врска со објавениот Конкурс за запишување студенти на трет циклус - докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во академската 2019/2020 година.

симни документ


24 Јули 2019

Термини за практичните испити во август/септемвриска испитна сесија во уч. 2018/2019 година на Катедрата за општа физиологија и имунологија

   Термини за практичните испити во август/септемвриска испитна сесија во уч. 2018/2019 година, по предметите „Општа физиологија“ (студии по биохемија и физиологија и студии по биологија), „Молекуларна физиологија“ (студии по молекуларна биологија), „Анатомија и физиологија на човек“ (двопредметни студии по биологија-хемија)  и „Општа физиологија 2“ (студии по аналитичка биохемија) се:

 

  • Прва декада: 10.09.2019 г. од 11 часот
  • Втора декада: 27.09.2019 г. од 11 часот

Напомена: Студентите имаат право да полагаат во еден од наведените термини со задолжително евидентирање на списокот пред лаб. 78, најдоцна еден ден пред испитот.

                                                Од предметниот асистент


19 Јули 2019

Tермини во август-септемвриска испитна сесија за полагање на испити на Катедрата за молекуларна биологија 

Термините за полагање во август-септемвриска испитна сесија на предметите кај професор д-р Сашо Панов и ас. д-р Славица Јосифовска се:

 - прва декада:  испит од практичниот дел од наставата на 4.9.2019 г. (среда) и испит од теоретскиот дел од наставата на 6.9.2019г. (петок);

 - втора  декада: испит од практичниот дел од наставата на 18.9.2019 (среда) и испит од теоретскиот дел од наставата на 20.9.2019 (петок).

Сите испити се со почеток од 12 часот.  

Студентите кои ќе полагаат да се евидентираат на списокот на огласната табла пред Лабораторијата за молекуларна биологија најдоцна 2 часа пред полагањето. 


17 Јули 2019

ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ КАЈ ВОН. ПРОФ. Д-Р ВАЛЕНТИНА СЛАВЕВСКА – СТАМЕНКОВИЌ

 ВО ЕСЕНСКИОТ ИСПИТЕН РОК НА УЧЕБНАТА 2018/2019 

Прва декада: 04. 09. 2019 (среда) во 10:00ч. (просторија 146)

Втора декада: 27. 09. 2019 (петок) во 12:30ч. (просторија 217)


06 Јули 2019

Резултати од практичниот испит по предметите „Молекуларна физиологија“, „Општа физиологија“ и „Општа физиологија 2“

одржан на 05.07.2019 год.

 

Забелешка:

-       Правото на увид во тестовите може да се реализира во просторија 78.

Од предметниот асистент


03 Јули 2019

Термини за испити кај проф. д-р Митко Младенов

Испитите кај проф. д-р Митко Младенов во септемврискиот испитен рок ќе се одвиваат по следниот распоред на термини:

  1. 23 – 08 – 2019 год. во 10 ч.
  2. 01 – 10 – 2019 год. во 10 ч.

Од предметниот наставник


01 Јули 2019

Резултати од испитите Основи на Анатомија на човек, Типологија на животни II  - одржани на 27.06.2019

*Објавени се студентите кои го положиле испитот по следните предмети

 

Анатомија на човек

17 280 – 36 бода

17 277 – 36.5 бода

17 339 – 36 бода

17 333 – да се јави

 

Типологија на животни

16 747 – 36 бода


01 Јули 2019

Резултати од практичниот испит по предметот „Молекуларна физиологија“, „Општа физиологија“ и „Општа физиологија 2“

одржан на 28.06.2019 год.


Забелешка:

-       Правото на увид во тестовите може да се реализира во просторија 78.

Од предметниот асистент


| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
© 2020. Институт за биологија, ПМФ, УКИМ, Скопје.