Соопштенија

08 Октомври 2019

Резултати од испитите Основи на Анатомија на човек, Типологија на животни II,  Споредбена Анатомија - одржани на 07.10.2019

*Објавени се студентите кои го положиле испитот по следните предмети

Анатомија на Човек

17216 - 47 бода

17233 - 39 бода

17212 - 39,5 бода

студент без име,презиме и индекс - 40,5 бода

 

Типологија на животни

16738 - 50,3 бода

16039 - 39 бода

16752 - 39 бода08 Октомври 2019

Природно-математички факултет

Институт за биологија

 

СООПШТЕНИЕ

 

          Се известуваат студентите од прва година на Институтот за биологија дека наставата по предметот Спорт и здравје за зимскиот семестар 2019/2020 ќе се одвива во спортската сала на Машински факултет.

Распоред за предметот Спорт и здравје:

 

Ден

Час

Група

Среда

8.00

Биохемија (I група)

Среда

9.00

Биохемија (II група)

Четврток

13.00

Наставна и Нутриционизам

Петок

14.00

Молекуларна биологија (I група)

Петок

15.00

Молекуларна биологија (II група)

 

*Распоредот важи од 10.10.2019.

 

 

 

Одговорен за наставата за ПМФ                   Раководител               

д-р. Ристо Стаменов                                       д-р. Бранко Крстевски

Групи за предметот Спорт и здравје за зимскиот семестар 2019/2020:

 

Биохемија - I (прва група) 

 

Индекс

Презиме

Име

1

17594

Анастасов

Виктор

2

17640

Ангелеска

Натали

3

17532

Бајрамовиќ

Денис

4

17641

Богојеска

Дијана

5

17401

Василевски

Филип

6

17648

Величковска

Ана

7

17654

Гериќ

Јосиф

8

17430

Героска

Мелани

9

17529

Дамјановска

Мартина

10

17482

Димзоска

Ангела

11

17630

Димитриевска

Симона

12

17487

Зекири

Емира

13

17608

Зенго

Амра

14

17606

Зендели

Алије

15

17508

Илиевска

Ина

16

17442

Илиевска

Тамара

17

17409

Јовановска

Сара

18

17461

Јованов

Антонио

19

17605

Иљази

Аида

20

17513

Јовчев

Ристе

21

17619

Капац

Ана Марија

22

17545

Коцевска

Фроси

23

17521

Куковска

Тијана

24

17664

Лазаревски

Јован

25

17585

Миловановиќ

Теодора

26

17517

Мирова

Елена

27

17374

Момчиловска

Ивона

 

 Биохемија – II (втора група) 

 

Индекс

Презиме

Име

1

17656

Поповиќ

Аница

2

17629

Питиќев

Панче

3

17586

Серафимовска

Ангелина

4

17554

Сефери

Севим

5

17515

Сефери

Фатјона

6

17583

Симоски

Александар

7

17553

Синан

Сумеја

8

17452

Славковска

Јована

9

17597

Смилковска

Анѓела

10

17587

Стојнева

Анастасија

11

17628

Стојчески

Сотир

12

17423

Ќорвезироска

Александра

13

17646

Хасан

Амар

14

17592

Хаџимицова

Марија

15

17642

Христова

Дарја

16

17595

Џајковски

Петар

17

17591

Шаботиќ

Алиса

18

17563

Шурбевска

Ана

19

17389

Наумоски

Андреј

20

17480

Николова

Марија

21

17455

Николовска

Стефанија

22

17476

Османи

Минире

23

17561

Петрески

Никола

24

17544

Петровска

Елена

25

17534

Реџепи

Елифе

26

17655

Поповиќ

Александра

 

Нутриционизам со наставна насока

 

 

Индекс

Презиме

Име

 1

17669

Алаѓозовска

Магдалена

2

17378

Ангелов

Ангел

3

17523

Божиновски

Никола

4

17617

Груевски

Нино

5

17510

Ѓонеска

Стефанија

6

17484

Ѓоревска

Симона

7

17549

Ибраим

Нита

8

17574

Имеровска

Санела

9

17627

Јовановиќ

Ивона

10

17511

Јованоски

Марко

11

17542

Костадиновски

Севастијан

12

17434

Крстевска

Кристина

13

17448

Лата

Влера

14

17624

Литајковски

Давчо

15

17570

Маџар

Глигор

16

17621

Минов

Вероника

17

17622

Момироски

Филип

18

17457

Мурати

Феста

19

17414

Николовска

Ива

20

17397

Николовски

Симеон

21

17506

Пандилов

Стефан

22

17607

Панева

Василија

23

17546

Радовиќ

Никола

24

17481

Спасовска

Ана

25

17404

Спироска

Ана

26

17634

Стојанов

Ангел

27

17522

Таневски

Ангел

28

17379

Хасиќ

Ајла

29

17612

Хоел

Сања

30

17453

Ајдароска

Армина

31

17467

Алексовски

Дамјан

32

17533

Браими

Берина

33

17503

Вејсели

Хабибе

34

17647

Кароски

Јован

35

17596

Угриноски

Павел

36

17415

Шешов

Кристијан

 

 

 

Молекуларна биологија и генетика - I (прва) група 

 

 

Индекс

Презиме

Име

 

1

17441

Ампов

Филип

 

2

17497

Арсовска

Јулијана

 

3

17420

Балабановска

Марија

 

4

17512

Бојлевска

Јасмина

 

5

17377

Бошковски

Огнен

 

6

17382

Буковец

Џансел

 

7

17431

Велеска

Сара

 

8

17395

Величковска

Марија

 

9

17384

Галабовска

Кристина

 

10

17601

Грбиќ

Даниила

 

11

17428

Грозданова

Искра

 

12

17564

Делиќ

Ана

 

13

17450

Иваноска

Марлена

 

14

17531

Илиевска

Ема

 

15

17569

Илиевска

Вероника

 

16

17590

Јандриевска

Симона

 

17

17390

Јовановска

Елена

 

18

17403

Китановски

Дарко

 

19

17426

Кокиќ

Мери

 

20

17405

Коцевска

Сара

 

21

17615

Кулишевска

Горјана

 

 

 Молекуларна биологија и генетика - II (втора) група 

 

Индекс

Презиме

Име

1

17504

Николовска

Теодора

2

17520

Николовски

Александар

3

17417

Петрушевиќ

Мила

4

17381

Поповска

Мартина

5

17451

Ристовска

Мартина

6

17598

Спасовиќ

Петар

7

17498

Ставревски

Давор

8

17673

Стамкова

Дарица

9

17433

Тасева

Ангела

10

17472

Ташкова

Ивана

11

17578

Тефова

Владанка

12

17495

Томевски

Филип

13

17518

Трифунова

Катерина

14

17567

Чижбаноска

Јана

15

17551

Лозановска

Симона

16

17440

Лозановска

Теона

17

17411

Љатифи

Арт

18

17603

Љатифи

Мериса

19

17494

Маринковиќ

Сара

20

17530

Николова

Миа

21

17492

Николовска

Марија


04 Октомври 2019

Распоред за вежби и предавања на Катедрата за Експериментална Биохемија во зимски семестар академска 2019/2020

Се известуваат студентите дека предавањата и вежбите во зимскиот семестар на Катедрата за Експериментална биохемија ќе се одржат во следните термини:

Предавања:

Биохемија 1

Петок                          1300 – 1600 часот (БА 205)

Вежби:

Биохемија 1

Вторник                      1000-1300 часот (Биохемиско-физиолошка насока 1 група)

                                    1300- 1600 часот (Биохемиско-физиолошка насока 2 група)

Четврток                     1200-1500 часот (Молекуларна биологија 1 група) 

                                    1500-1800 часот (Молекуларна биологија 2 група)

Напомена: Предавањата ќе започнат од 07.10.2019. Термините за вежби се фиксни и нема можност за промени. Вежбите ќе се одржуваат во лаб. 34 и ќе започнат една недела по предавањата.  

За дополнителни информации во врска со термините за вежби и предавања користете ја  e-mail адресата: biohemija@pmf.ukim.mk

Катедра за Експериментална биохемија

Проф. д-р. Јасмина Димитрова-Шумковска

 

 


03 Октомври 2019

Предавања по предметот Хемија за студентите од насоката Нутриционизам

Предавањата по предметот Хемија за студиите по биологија, насока-нутриционизам, ќе започнат на 7.10.2019 (понеделник) со почеток во 10:00, во предавална 124 (прв спрат) на Институтот за хемија, со проф. д-р Валентин Мирчески.

Од предметниот наставник


02 Октомври 2019

РАСПОРЕД ЗА ВЕЖБИ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛЕТОЧНА БИОЛОГИЈА

Биохемиско-физиолошка насока, прва група     Биохемиско-физиолошка насока, втора група     Биохемиско-физиолошка насока, трета група

 14-16ч. понеделник (лаб.216)

14-16ч. вторник

     8-12ч. петок      12-16ч. петок
  Индекс Презиме Име       Индекс Презиме Име       Индекс Презиме Име
1 17594 Анастасов Виктор     1 17461 Јованов Антонио     1 17656 Поповиќ Аница
2 17640 Ангелеска Натали     2 17605 Иљази Аида     2 17629 Питиќев Панче
3 17532 Бајрамовиќ Денис     3 17513 Јовчев Ристе     3 17586 Серафимовска Ангелина
4 17641 Богојеска Дијана     4 17619 Капац Ана Марија     4 17554 Сефери Севим
5 17401 Василевски Филип     5 17545 Коцевска Фроси     5 17515 Сефери Фатјона
6 17648 Величковска Ана     6 17521 Куковска Тијана     6 17583 Симоски Александар
7 17654 Гериќ Јосиф     7 17664 Лазаревски Јован     7 17553 Синан Сумеја
8 17430 Героска Мелани     8 17585 Миловановиќ Теодора     8 17452 Славковска Јована
9 17529 Дамјановска Мартина     9 17517 Мирова Елена     9 17597 Смилковска Анѓела
10 17482 Димзоска Ангела     10 17374 Момчиловска Ивона     10 17587 Стојнева Анастасија
11 17630 Димитриевска Симона     11 17389 Наумоски Андреј     11 17628 Стојчески Сотир
12 17487 Зекири Емира     12 17480 Николова Марија     12 17423 Ќорвезироска Александра
13 17608 Зенго Амра     13 17455 Николовска Стефанија     13 17646 Хасан Амар
14 17606 Зендели Алије     14 17476 Османи Минире     14 17592 Хаџимицова Марија
15 17508 Илиевска Ина     15 17561 Петрески Никола     15 17642 Христова Дарја
16 17442 Илиевска Тамара     16 17544 Петровска Елена     16 17595 Џајковски Петар
17 17409 Јовановска Сара     17 17534 Реџепи Елифе     17 17591 Шаботиќ Алиса
            18 17655 Поповиќ Александра     18 17563 Шурбевска Ана

02 Октомври 2019

РАСПОРЕД ЗА ВЕЖБИ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛЕТОЧНА БИОЛОГИЈА

Молекуларна биологија и генетика, прва група
 8-12ч. вторник (лаб.216)
  Индекс Презиме Име
1 17441 Ампов Филип
2 17497 Арсовска Јулијана
3 17420 Балабановска Марија
4 17512 Бојлевска Јасмина
5 17377 Бошковски Огнен
6 17382 Буковец Џансел
7 17431 Велеска Сара
8 17395 Величковска Марија
9 17384 Галабовска Кристина
10 17601 Грбиќ Даниила
11 17428 Грозданова Искра
12 17564 Делиќ Ана
13 17450 Иваноска Марлена
14 17531 Илиевска Ема
Молекуларна биологија и генетика, втора група
 10-14ч. четврток
  Индекс Презиме Име
1 17569 Илиевска Вероника
2 17590 Јандриевска Симона
3 17390 Јовановска Елена
4 17403 Китановски Дарко
5 17426 Кокиќ Мери
6 17405 Коцевска Сара
7 17615 Кулишевска Горјана
8 17551 Лозановска Симона
9 17440 Лозановска Теона
10 17411 Љатифи Арт
11 17603 Љатифи Мериса
12 17494 Маринковиќ Сара
13 17530 Николова Миа
14 17492 Николовска Марија
Молекуларна биологија и генетика, трета група
 14-18ч. четврток
  Индекс Презиме Име
1 17504 Николовска Теодора
2 17520 Николовски Александар
3 17417 Петрушевиќ Мила
4 17381 Поповска Мартина
5 17451 Ристовска Мартина
6 17598 Спасовиќ Петар
7 17498 Ставревски Давор
8 17673 Стамкова Дарица
9 17433 Тасева Ангела
10 17472 Ташкова Ивана
11 17578 Тефова Владанка
12 17495 Томевски Филип
13 17518 Трифунова Катерина
14 17567 Чижбаноска Јана

02 Октомври 2019

РАСПОРЕД ЗА ВЕЖБИ ПО ПРЕДМЕТОТ ЦИТОЛОГИЈА

Наставна насока
 10-14ч. понеделник
  Индекс Презиме Име
1 17453 Ајдароска Армина
2 17467 Алексовски Дамјан
3 17533 Браими Берина
4 17503 Вејсели Хабибе
5 17647 Кароски Јован
6 17596 Угриноски Павел
7 17415 Шешов Кристијан

02 Октомври 2019

РАСПОРЕД ЗА ВЕЖБИ ПО ПРЕДМЕТОТ ЦИТОЛОГИЈА

Нутриционизам, прва група
 8-12ч. среда
  Индекс Презиме Име
1 17669 Алаѓозовска Магдалена
2 17378 Ангелов Ангел
3 17523 Божиновски Никола
4 17617 Груевски Нино
5 17510 Ѓонеска Стефанија
6 17484 Ѓоревска Симона
7 17549 Ибраим Нита
8 17574 Имеровска Санела
9 17627 Јовановиќ Ивона
10 17511 Јованоски Марко
11 17542 Костадиновски Севастијан
12 17434 Крстевска Кристина
13 17448 Лата Влера
14 17624 Литајковски Давчо
15 17570 Маџар Глигор
Нутриционизам, 2 група
 12-16ч.среда
  Индекс Презиме Име
1 17621 Минов Вероника
2 17622 Момироски Филип
3 17457 Мурати Феста
4 17414 Николовска Ива
5 17397 Николовски Симеон
6 17506 Пандилов Стефан
7 17607 Панева Василија
8 17546 Радовиќ Никола
9 17481 Спасовска Ана
10 17404 Спироска Ана
11 17634 Стојанов Ангел
12 17522 Таневски Ангел
13 17379 Хасиќ Ајла
14 17612 Хоел Сања

02 Октомври 2019

ВЕЖБИ КЛЕТОЧНА БИОЛОГИЈА И ЦИТОЛОГИЈА

Вежбите за предметите Клеточна биологија и Цитологија за студентите од прв семестар ќе започнат да се одржуваат од 07,10,2019 (понеделник).


02 Октомври 2019

РАСПОРЕД ЗА ВЕЖБИ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛЕТОЧНА БИОЛОГИЈА

Биохемиско-физиолошка насока, прва група
14-16ч. Понеделник и 14-16ч. Вторник
  Индекс Презиме Име
1 17594 Анастасов Виктор
2 17640 Ангелеска Натали
3 17532 Бајрамовиќ Денис
4 17641 Богојеска Дијана
5 17401 Василевски Филип
6 17648 Величковска Ана
7 17654 Гериќ Јосиф
8 17430 Героска Мелани
9 17529 Дамјановска Мартина
10 17482 Димзоска Ангела
11 17630 Димитриевска Симона
12 17487 Зекири Емира
13 17608 Зенго Амра
14 17606 Зендели Алије
15 17508 Илиевска Ина
16 17442 Илиевска Тамара
17 17409 Јовановска Сара
Биохемиско-физиолошка насока, втора група
8-12ч. Петок 
  Индекс Презиме Име
1 17461 Јованов Антонио
2 17605 Иљази Аида
3 17513 Јовчев Ристе
4 17619 Капац Ана Марија
5 17545 Коцевска Фроси
6 17521 Куковска Тијана
7 17664 Лазаревски Јован
8 17585 Миловановиќ Теодора
9 17517 Мирова Елена
10 17374 Момчиловска Ивона
11 17389 Наумоски Андреј
12 17480 Николова Марија
13 17455 Николовска Стефанија
14 17476 Османи Минире
15 17561 Петрески Никола
16 17544 Петровска Елена
17 17534 Реџепи Елифе
18 17655 Поповиќ Александра
Биохемиско-физиолошка насока, трета група
12-16ч. Петок 
  Индекс Презиме Име
1 17656 Поповиќ Аница
2 17629 Питиќев Панче
3 17586 Серафимовска Ангелина
4 17554 Сефери Севим
5 17515 Сефери Фатјона
6 17583 Симоски Александар
7 17553 Синан Сумеја
8 17452 Славковска Јована
9 17597 Смилковска Анѓела
10 17587 Стојнева Анастасија
11 17628 Стојчески Сотир
12 17423 Ќорвезироска Александра
13 17646 Хасан Амар
14 17592 Хаџимицова Марија
15 17642 Христова Дарја
16 17595 Џајковски Петар
17 17591 Шаботиќ Алиса
18 17563 Шурбевска Ана

 


| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
© 2020. Институт за биологија, ПМФ, УКИМ, Скопје.